Det er nesten ingenting som slår fersk hvetebakst. Disse bollene kan selvfølgelig spises året rundt, men jeg må si at de passer ekstra godt en kald vinterdag.. Kvikklunsj og appelsin gir gode assosiasjoner til vinter og påske og når det kombineres med hvetebakst må det bare bli en suksess.
Lene
Du trenger ( til ca 15 boller ) :
800 g hvetemel
175 g sukker
1 pk. tørrgjær
1 ts kardemomme
1 ts hjortesalt
1⁄2 l melk
150 g smør, i terninger
Fyll:
3 kvikklunsjplater, grovhakket
100 g smør, romtemperert
egg til pensling
Appelsinglasur:
200 g melis
ca 4 ss appelsinsaft
revet appelsinskall fra ca 1⁄2 appelsin
Slik gjør du:
Bland mel, sukker, gjær, kardemomme og hjortesalt i en bolle. Varm melk til cirka 30 grader og bland sammen med melbalndingen, gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deig. Du bør elte i cirka 10–15 minutter etter at smøret er blandet inn i deigen. Sett til heving.
Grovhakk kvikklunsj.
Når deigen har hevet til dobbelt størrelse kjevler du ut et rektangel på cirka 56 * 40 cm. Bre over et lag med smør og dryss over grovhakket kvikklunsj. Brett deigen i to, på langs, og kjevl deigen lett. Skjær remser og tvinn hver av dem før du slår en knute.
Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i cirka 45 minutter. Forvarm ovnen til 220 °C. Pensle snurrene med egg og stek i cirka 12 –15 minutter til de er gyldne. (Steketiden vil variere fra ovn til ovn.)
Bland melis med applesinsaft og skall og glasèr bollene.
Leave a Reply