Denne lasagnen er så smakfull og skal så absolutt lages igjen! Servers gjerne med en fresh salat til. Jeg lagde en salat med rødløk, ristede mandler, tørkede tranebær, litt god olivenolje og et lite dryss salt og pepper. Så enkelt og godt.
Til en form på ca 18 cm * 28 cm
Du trenger:
2 små auberginer
1 gul løk
2 store fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
150 g sellerirot
2 bokser hermetiserte tomater
ca 3/4 ts cayennepepper
2 ts sukker
150 g cheddar
50 g parmesan
1 boks creme fraishe
1/2 dl melk
9 lasagneplater
salt, pepper
olje til steking
smør til smøring av form
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader varmluft. Skjær aubergine på langs i tynne skiver ( cirka 0.5 cm). Legg de på bakepapirkledde stekebrett. Bak de i ovnen til de er møre, cirka 10 minutter.
2. Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Skrell og hakk selleri.
3. Stek løk i litt olje i en kjele til den blir myk og blank. Tilsett hvitløk, stangselleri og selleri og stek et par minutter til. Hell så oppi hermetiserte tomater, cayennepepper og sukker og kok i 20-30 minutter. ( Dette vil variere etter hvilke type hermetiserte tomater du bruker.). Smak til med salt og pepper.
4. Riv ost.
5. Bland creme fraishe med melk. Rør inn halvparten av osten og smak til med salt og pepper.
6. Smør en ildfast form. Legg tomatsaus, lasagneplater, aubergine og hvit saus lagvis. Fortsett slik til alt er brukt opp. Avslutt med hvit saus og resten av osten. Stek i ovnen på 220 grader ( over og undervarme ) i cirka 25 minutter.
Leave a Reply