Her i huset elsker vi vegetarlasagne. Det er noe med å få servert rykende varm lasagne på en litt småsur vinter ettermiddag. Lasagne kan varieres i det uendelige- det er liksom umulig å bli lei. Her får du oppskrift på fantastisk god vegetarlasagne med tomatsaus og røde linser. Nam!
Du trenger:
Til tomatsaus:
Olje til steking
1 gul stor løk, finhakket
1 gulrot, finhakket
2 stangselleri, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiserte tomater
2 ss tomatpure
2 dl vann
1 grønnsaksbuljong terning
1/2 ts cayennepepper
1 laubærblad
2 bokser røde linser, a 290 g
salt og pepper
Hvit saus:
50 g smør
50 g mel
5 dl melk
muskattnøtt
salt og pepper
lasagneplater
ca 100 g cheddar, revet
smør til å smøre ildfast form
Slik gjør du:
Stek finhakket løk i litt olje, til løken er myk og blank. Tilsett videre finhakket gulrot, stangselleri og hvitløk og fres i noen minutter. Ha i hermetiserte tomater, tomatpure, vann, grønnsaksbuljong, laurbærblad og cayennepepper. Sett på lokk og la alt småkoke i ca 20 minutter til sausen tykner. Renn av laken på linsene og skyll de deretter i kaldt vann. Tilsett linser i tomatsausen og la det putre videre i 5 minutter til.
Lag ostesaus på følgende måte: Smelt smør i en kjele. Når smøret har smeltet, tilsetter du melet og rører melet godt inn. Ha i melken og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus. Smak til med revet muskat, salt og pepper.
Lag lasagnen slik: Smør en ildfast form med smør. (Formen jeg brukte var ca 15 x 25 cm) Start med å legge et lag med lasagneplater i bunn. Fortsett deretter med et lag tomat og linsesaus, etterfulgt av et lag hvit saus. Legg så et nytt lag med lasagneplater, tomatsaus og hvit saus og fortsett slik til all saus er brukt opp. Topp lasagnen med revet cheddar.
Stekes i ovnen ved 220 grader i ca 25 minutter.
Live Kolstad Haanshus says
Den ble veldig god!! Enkelt og kjapt og masse gode smaker, den skal jeg lage flere ganger
Lene Engelstad says
Herlig å høre!!
Gyri says
Smakte supergodt
Lene Engelstad says
Så hyggelig å høre!