Her kommer en oppskrift på deilig lasagne uten pasta. Om du har litt ekstra tid kan du legge squashskivene på tørre kjøkkenhåndklær først, drysse over salt og la de ligge sånn en halvtimes tid så du får ut en del av væsken i squashen. Det er ikke helt nødvendig å gjøre det, men lasagnen vil da få litt mer væske i seg om du ikke gjør det.
Du trenger:
2 store squash
1 rødløk
2 gulrøtter
250 g spiseklar spinat
400 g cherrytomater
1 boks hermetiske tomater
1 beger ricotta
1 dl melk
en raus neve med frisk oregano
1 mozzarella
salt, pepper
olje til steking
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 220 grader varmluft.
2. Skjær squah i tynne skiver. Krydre med salt og pepper. Legg de på bakepapirkledde stekebrett og stek inni stekeovnen i cirka 10 minutter.
3. Finhakk rødløk og gulrot. Del cherrytomater i to. Varm olje i en kjele. Stek rødløk og gulrot et par minutter før du tilsetter litt og litt spinat til den faller sammen. Ha så oppi cherrytomater og en boks hermetiske tomater og småkok i cirka 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
4. Bland ricotta og melk i en bolle og tilsett grovhakket oregano. Krydre med salt og pepper.
5. Ha squash, tomatsaus og hvit saus lagvis i en form. Riv mozzarella i biter. Klem ut litt av væsken. Legg det på toppen og stek i oven til lasagnen er gylden of fin, cirka 20 minutter. La lasagnen få hvile litt på kjøkkenbenken før du skjærer i den.
Leave a Reply