Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg elsker pasta. Det er liksom alltid super digg!! Men dersom man ønsker å kutte litt ned på pasta inntaket, er denne vegetarlasagnen virkelig verdt å prøve. Her får du rett og slett en lasagne uten pasta- og her var det iallfall ingen som savnet lasagneplatene. Erstatningen er aubergine. Og du.. her er det bare å lage dobbel porsjon med engang!
Du trenger:
Til tomatsaus:
olje til steking
1 gul løk, finhakket
1 lubbent fedd hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
1 toppet ss tomatpure
1 klype sukker
2 ts oregano
1 ts balsamicoeddik
2 bokser med grønne linser
1 neve basilikum
2 mellomstore aubergine (ca 500 g), i tynne skiver
olivenolje
salt og pepper
Hvit saus:
50 g smør
50 g mel
5 dl melk
muskattnøtt
en liten klype cayennepepper
salt og pepper
ca 100 g cheddar, revet
smør til å smøre ildfast form
Slik gjør du:
Stek finhakket løk og hvitløk i litt olje, til løken er myk og blank. Tilsett hermetiserte tomater, tomatpure, sukker, oregano og balsamicoeddik og kok til sausen tykner. Tilsett linsene og la sausen småputre i 5 minutter til. Ha i hakket basilikum.
Skjær aubergine i tynne skiver. Krydre med salt og pepper og stek aubergine i flere omganger i en stekepanne med olivenolje til auberginen begynner å bli myk og har fått litt farge. Legg auberginen på kjøkkenpapir i det du er ferdig med å steke.
Lag ostesaus på følgende måte: Smelt smør i en kjele. Når smøret har smeltet, tilsetter du melet og rører melet godt inn. Ha i melken og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus. Smak til med revet muskat, cayennepepper, salt og pepper.
Smør en ildfast form (formen jeg brukte var ca 15 x 25) med litt smør. Legg først et lag med aubergin, deretter et lag tomatsaus, så hvit saus og fortsett slik. Avslutt med et lag hvit saus og revet cheddar. Stekes ved 220 grader i ca 20 minutter. Server gjerne med stekt grønnkål eller en deilig salat.
Leave a Reply