Jeg elsker jo gryter og nå som det er høst tror jeg at jeg kunne spist det mange ganger i uka. Det som gjør at jeg er spesielt glad i vegetargryter er at selv om de er veldig mettende blir jeg aldri ubehagelig mett sånn som jeg kan bli etter å ha spist kjøtt.
Du trenger: ( 4 personer)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
en bit ingefær
2 ts garam masala
2 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1/2 rød chili
1 ts brunt sukker
250 g gulrot
300 g søtpotet
1 boks hermetiserte tomater
1 boks kokosmelk
2 bokser kokte røde eller grønne linser ( 2*290 g)
1 boks kikerter (290 g)
evt 1-2 dl kraft/buljong
sitron
salt, pepper
olje til steking
nanbrød, ris, frisk koriander til servering
Slik gjør du:
1. Del løk i grove biter og kjør løk, hvitløk, ingefær, krydder, chili og sukker til en fin masse. Sett til side.
2. Skjær gulrot og søtpotet i middels store biter.
3. Varm godt med olje i en dyp stekepanne/wokpanne. Tilsett kryddermassen og stek et par minutter. Tilsett så søtpotet og gulrot og stek ytterligere et par minutter. Hell oppi hermetiserte tomater og kokoemelk og la gryta koke til grønnsakene er møre. Renn av væsken på linsene og kikertene og skyld i kaldt vann. Tilsett kikerter og linser på slutten av koketiden. Spe på med litt kraft/buljong om gryta blir for tykk. Smak til med sitron, salt og pepper.
4. Gryta serveres med ris, nanbrød og frisk koriander
Leave a Reply