Jeg er veldig glad i omelett. Både som lunsj og middag…Jeg synes nemlig omelett er perfekt å lage til middag når du egentlig ikke har tid og ork til å lage mat.. Denne er så luftig og god og kan egentlig fylles med det du måtte ønske.
Du trenger:
1/2 rødløk
2 fedd hvitløk
100 g sopp
ca 120 g fennikel
1/2 brokkoli
5 egg
5 ss melk
ca 50 g parmesan
salt, pepper
smør til steking
frisk timian
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader. Finhakk løk og hvitløk. Skjær sopp og fennikel i små terninger. Skjær brokkoli i små buketter. Skjær parmesan i tynne skiver.
2. Kok opp lettsaltet vann. Ha oppi brokkolibukettene og kok i noen minutter til de er møre. Renn av vannet.
3. Smelt smør i en stekapanne. Stek løken til den blir myk og blank , tilsett så fennikel og hvitløk og stek noen minutter til. Tilsett så brokkoli og sopp og stek til grønnsakene er lett gyldne. Smak til med salt og pepper.
3. Skill eggeplommer fra eggehvite. Pisk eggeplommene sammen med melk med en gaffel og tilsett litt salt og pepper. Pisk så eggehvitene stive. Vend inn stivpiskede eggehviter i egg og melkeblandingen.
4. Hell eggeblandingen over grønnsakene, legg på tynne skiver med parmesan og sett inn i stekeovnen og stek til omeletten har satt seg, cirka 25 minutter.
Leave a Reply