Hva med å lage noen lekre marsipan pops som både smaker godt og er enkle å lage til jul? Kjøp den kakepynten du liker best , det er utallige varianter å velge i mellom. Liker du best uten kakepynt kan du selvfølgelig kun bruke mørk sjokolade. Jeg anbefaler at du bruker en marsipan av god kvalitet med mest mulig mandler. Tips: jeg satte marsipan popsene i små kaffekopper når de skulle stivne.
Du trenger ( til ca 12 stk):
220 g marsipan
56 g daim
200 g mørk sjokolade, 70 %
kakepynt
melis
cake pops pinner
Slik gjør du:
Grovhakk daim. Smelt sjokolade over vannbad.
Kjevle ut marsipanen til et rektangel. Bruk litt melis om marsipanen blir klissete. Strø over hakket daim og rull den sammen til en pølse. Skjær skiver og rull hver skive sammen til en kule. Fest kulen på en cake pops pinne. ( Jeg delte hver cake pops pinne i 2 slik at den ikke ble så lange.)
Dypp marsipankulene i mørk sjokolade som har fått avkjølt seg noe på kjøkkenbenken. La sjokoladen renne godt av. Vær litt tålmodig her. Dryss over strø og sett marsipan popsene i for eksempel små glass/ kopper slik at de stivner. Oppbevares kaldt.
Leave a Reply