Sommeren betyr masse deilige salater av ulike slag. Så digg!!!! Denne er enkel og god- og er perfekt tilbehør til grillmiddagen. Jeg har kjøpt et sånn parisiennejern som gjør at jeg kan lage små, lekre kuler av melonen. Det trenger du selvfølgelig ikke- du kan bare skjære melonen i terninger…Men det ser jo litt ekstra fristende ut med disse kulene…
-Linda-
Du trenger: (2 porsjoner)
1 pakke ruccola
1/2 melon, i kuler eller terninger
1/2 agurk
2 ss pinjekjerner
1 beger mozzarellakuler
Dressing:
3 ss extra virgin olje
1 ss balsamicoeddik
1 liten sjalottløk, finhakket
1 ss lime
1 ts honning
salt og pepper
mynte
Slik gjør du:
Grovhakk ruccolaen. Lag små kuler av melonen eller skjær i terninger. Del agurken på langs, skarp ut kjernen og del agurken i biter. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og sett til side.
Lag dressing ved å finhakke sjalottløk og bland deretter med olivenolje, balsamicoeddik, lime og honning. Smak til med salt og pepper. Bland ruccola, melon, agurk, pinjekjerner og mozzarellalakuler. Sett en skål med dressing på bordet- og ringle over rett før du skal spise. Ha over hakket, fersk mynte.
Lotta says
Jeg elsker også melonskjeen min! Noe den også er perfekt til, er til å fjerne kjernehuset på epler pent og forsiktig, del eplet i to og fjern så kjernehuset. Redskapet som egentlig er til å fjerne kjernehuset fra epler, bruker jeg aldri til det lenger, MEN jeg bruker det til å pent fjerne frøene i agurken! Kutt agurken i biter på ca 10 cm og stikk så ut kjernen. Agurk smaker så mye bedre og er så mye mindre vannete, når man blir kvitt kjernen.
Jeg har i tillegg til den vanlige melonskjeen også kjøpt en slik skje som likner en iskremskje (med spak man trykker på for å løsne innholdet fra skjeen) i omtrent samme størrelse. Den er fantastisk til å lage perfekte og kjappe kjøttboller med (eller i mitt tilfelle, veggieboller som jeg lager med bl.a. Soyafarse, quornfarse og gluten – NAM – dét er “Comfort Food”, eller på norsk: “Trøstemat” siden “to comfort” betyr “å trøste”! ). Jeg har denne skjeen i flere størrelser, fra en bitteliten på snaut 2.5cm, en på 4cm og et par enda større. Kjekke til så mye! Elsker lure kjøkkenduppedingser!
Lene Engelstad says
Ja mange smarte ting man kan bruke 🙂 Vanskelig å finne et godt norskt ord for comfort food. Vi er ikke så glad i ” trøste mat” – begrepet, det blir liksom ikke helt riktig synes vi,så vi velger å kalle det kosemat.