Pavlova er alltid så godt! Slår liksom aldri feil synes jeg. Men jeg gleder meg til sommeren, for da skal jeg toppe herlighetene med søte, små bær fra hagen. Er jo ingenting som slår det! Men mens vi venter på vår egne bær, får vi bruke de vi kjøper i butikken.. Det er mange deilige varianter av pavola, og denne er med krem, syrlig syltetøy og friske bær. Mums!! Jeg lagde små varianter og da mener jeg små. Du kan selvfølgelig lage så små eller store som du selv ønsker.
-Lene-
Du trenger:
Til 12 små pavlovaer:
3 eggehviter
200 g sukker
2 ts maisenna
1 ts bringebæreddik
3 dl kremfløte
sukker
friske bær
mynte
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 120 grader, varmluft. Ha eggehvitene i en ren bolle. ( Pass på at du ikke får med noe eggeplomme.) Pisk de til du har fått et mykt skum. Tilsett sukker litt og litt og pisk til du har en glatt, blank og fin marengs. Tilsett maisenna og eddik og pisk i ca 30 sekunder til. Kle stekebrett med bakepapir. Ha marengsen i en sprøyepose og sprøyt ut små kaker. Lag de som små reder slik at du har en kant rundt som er litt høyere enn bunnen. Jeg lagde veldig små, men du kan selvfølgelig lage litt større. Stek nederst i ovnen i cirka 25 minutter. ( Vil varierer fra ovn til ovn.) Slå av ovnen og la de stå inne i stekeovnen til de er avkjølt. Lag bærsaus ved å koke opp frosne bær sammen med melis. Kok bærene til du har fått konsistens som et syltetøy. Ta av plata og smak til med litt sitronsaft. Trykk syltetøyet gjennom en sil ved hjelp av en skje, slik at du får bort alle små frø. La syltetøyet avkjøles. Pisk kremfløte med litt sukker. Fyll pavlovaredene med krem, syrlig syltetøy, friske bær og litt mynte.
Leave a Reply