Nacho chips med guacamole og tomatsalsa er en klassiker. Super enkel og fantastisk digg snacks.. Perfekt om du er litt fysen rett og slett.
Du trenger:
Spicy tomatsalsa:
3 sjalottløk, finhakket
2 hvitløk, finhakket
solsikkeolje
1/2-1 ts chilipulver ( kommer an på styrken på pulveret som du bruker)
2 bokser heremtiserte tomater
2 ss tomatpure
2 ss soltørket tomat, finhakket
1 ss jalapeno, finhakket
et par klype sukker
ca 1 ss saft av sitron
salt, pepper
Guacamole:
2 store avcocado
2 fedd hvitløk
saft av 1 lime
4 ss yoghurt
1/2 – 1 liten rød chili, finhakket
salt, pepper
1 pakke nachos chips
Slik gjør du: lag tomatsalsa; stek sjalottløk i litt solsikkeolje i en kjele til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, tomatpure, chiilipulver og soltørket tomat og stek litt til før du tilsetter hermetiserte tomater og et par klyper sukker og kok til du får en fin og tykk saus, ca 30 minutter. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og ta av plata. Tilsett jalapeno og la sausen avkjøles helt.
Lag guacamole; bland avocado, hvitløk og yoghurt med en stavmikser til den jevn masse. Smak til med lime, salt og pepper. Tilsett finhakket chili.
Leave a Reply