Bakt tortilla er en populær rett på bloggen, og har du ikke prøvd den enda anbefaler jeg å prøve! http://www.ourkitchenstories.no/bakt-tortillas/ Denne retten, nachos med spicy tomatsaus og sorte bønner er litt som bakt tortilla, bare i ny drakt. Den er relativt rask å lage og er proppfull av smak. Kjenner du noen som er skeptisk til vegetarmat? Utfordre de til å prøve denne!
-Lene-
Du trenger ( til 2 personer):
1/2 gul løk, finhakket
solsikkeolje
1/2 ts spisskummen
1/2 ts paprikapulver
ca 2 ss hakket jalapeno
1 boks sorte bønner
1 boks hermetiserte tomater
ca 100 g tortillachips
1 maiskolbe
en neve fersk koriander
40 g cheddar, revet
creme fraishe
salt og peppper
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på grillelement på 150 grader. Finhakk løk og hakk jalapeno. Renn av laken på de svarte bønnene og skyll de i kaldt vann.Varm olje i en stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Tilsett spisskummen og paprikapulver og stek det sammen med løken i ett minutt. Ha deretter bønnene, jalapeno og hermetiserte tomater i og la alt småkoke i ca 10-15 minutter til sausen har fått en fyldig konisistens. Rør litt innimellom. Smak til sausen med salt og pepper på slutten av koketiden. I mens sausen småputrer varmer du maiskolben etter anvisning på pakken og skjærer av maiskorn. Riv cheddar og hakk koriander. Legg på ost og fordel en neve med tortillachips ned i sausen. Sett stekepanna inn i stekeovnen i et par minutter til osten har smeltet og chipsene fått litt farge. Følg med så maten ikke blir brent! Retten serveres med hakket koriander, mais, creme fraishe og ekstra nachochips.
Leave a Reply