–
Av og til har får man lyst på deilig pizza uten at man orker tanken på å lage den.. Hva passer vel da bedre enn å lage nanbrød pizza! Det er så godt! Det beste av alt er at det i tillegg er raskt å lage. Du kan toppe den med hva du vil og her kommer en variant med spinat, karamellisert løk og ristede pinjekjerner.
Lene
Du trenger:
ca 2 –3 ss pinjekjerner, ristet
3 fedd hvitløk, finhakket
100 g cheddar
200 g spinat, renset og skylt
litt solsikkeolje til steking
salt, pepper
2 nanbrød ( 260 g)
karamellisert løk:
1 liten rødløk, i skiver
1 ss sukker
1 ss smør
2 ss balsamicoeddik
Slik gjør du:
Sett ovnen på 225 grader. Rist pinjekjerner i en tørr panne. Sett til side.
Finhakk hvitløk og riv ost. Stek spinat i en stekepanne i litt olje, sammen med hvitløk. Den er ferdig når den har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
Legg osten på nanbrødene, og legg over spinat. Stek i ovnen til osten har smeltet og blitt litt gylden.
Lag karamellisert løk mens pizzaene er i ovnen; skjær rødløk i skiver. Varm sukker, smør og balsamicoeddik i en stekepanne og stek rødløken til den er karamellisert ( og væsken er kokt inn.)
Når nanbrød pizzaene er ferdigstekt legger du på løk og pinjekjerner og drysser over litt flaksalt. Server umiddelbart.
Lotta says
Tror jeg ville latt meg friste til å ha litt fetaost også på denne pizzaen, bare fordi spinat og feta er “a marriage in heaven”!
Lene Engelstad says
Ikke sant 🙂