Wok er en rask og enkel hverdagsrett som kan varieres i det uendelige. Når du skal lage wok er det viktig at du bruker sterk varme og ikke steker de ulike ingrediensene for lenge. Det er også lurt å steke i flere omganger. Slik får du en deilig wok med crispy og gode grønnsaker! Har vel egentlig ikke noe passende sted å plassere denne oppskriften, men endte under pasta-oppskriftene. Denne er jo ikke helt vegetarisk, men ønsker du det så dropper du selvsagt østerssausen.
Du trenger:
400 g gulrot
150 g sukkererter
150 g aspargesbønner
140 g vannkastanjer
3 fedd hvitløk
1 rød chili
3 ts finrevet ingefær
200 g eggnudler
100 g cashewnøtter og peanøtter
en håndfull fersk koriander
2 stilker vårløk
Havsalt
Nøytral olje til steking
Til saus:
0.5 dl soyasaus
3 ss østerssaus
2 ts hvitvinseddik
0.5 dl vann
2 ts brunt sukker
1 ss maizena
Slik gjør du:
Tilbered eggenudler etter anvisning på pakka. Tilsett litt nøytral olje og sett til side. Rens og skjær gulrot i tynne staver og del sukkererter på langs. Skjær av endene på aspargesbønnene og del de i to. Skjær vannkastanjer i skiver. Skjær vårløk i tynne skiver og grovhakk koriander. Finhakk hvitløk og chili. Finriv ingefær. Varm en panne med litt olje. Tilsett nøtter og stek til de blir gyldne. Tilsett havsalt. Sett til side. Lag saus ved å blande alle ingrediensene sammen. Varm olje i en wokpanne ( eller stor stekepanne). Bruk sterk varme. Stek gulrøttene raskt. Ta gulrøttene ut panna. Tilsett litt mer olje og stek sukkererter, aspargesbønner, hvitløk, chili og ingefær. Stek ca 1 minutt. Ha gulrøttene tilbake i panne, tilsett vannkastanjer og saus og stek raskt til alt er blandet godt sammen. Trekk panna bort fra plata og tilsett nudler og nøtter. Bland sammen. Server umiddelbart med hakket koriander og vårløk.
Brumm says
Er ikke særlig begeistret for vannkastanje så har du noe forslag til hva de kan erstattes med?
Lene Engelstad says
I wok kan du putte oppi det du liker best, om det er brokkoli, baby mais, paprika e.l. 🙂