Som regel er det oppskrifter dere får presentert på bloggen, men i dag ønsker jeg å fortelle litt mer om hva jeg tenker om å være matblogger og snart kokebokforfatter, mine tanker om vegetarmat og mat generelt.
Først og fremt må jeg takke alle dere som følger bloggen vår. Det viktigste er tross alt dere, for uten dere blir det jo litt meningsløst å blogge. Bloggen ble til, som kanskje flere nå har fått med seg, ved en “tilfeldighet”. Det vil si at jeg aldri har gått rundt og tenkt at jeg ønsker å starte en matblogg. Det begynte med at Linda og jeg la ut bilder på Instagram, fordi vi synes det var gøy å jobbe med det visuelle uttrykket og det var spennende å forsøke å gjenskape fristende mat på et bilde. For det er faktisk ganske så vanskelig…Å ta bilder av mat var nytt for oss, selv om matinteressen hadde vart i mange år. Vi ble kontaktet av en journalist i KK etter noen måneder.. Og sånn startet det.. Med en økende interesse for matbildene våre tenkte vi at vi burde opprette en blogg.
Av og til kan jeg synes det er litt skummelt å drive en matblogg. Ikke er jeg kokk og jeg tenker at mange har mye større matkunnskap enn det jeg har. Jeg tenker på at folk bruker penger på å handle inn til en rett de skal lage etter min oppskrift, og det er kjedelig om noen opplever at det blir mislykket. Kanskje har folk invitert middagsgjester og så funker ikke oppskriften.. Jeg er derfor nøye med å skrive ned alle mål underveis og legger kun ut oppskrifter jeg selv er fornøyd med. Allikevel kan det bli feil og vi har vi dessuten alle ulike preferanser. Og så er det jo slik at for eksempel en chili er ikke bare en chili..Det kan være utrolig stor forskjell på styrken, noe som selvsagt vil påvirke smaken på det du lager.. Og mel kan ta til seg væske i ulik grad, slik at deigen kanskje blir litt mer klissete enn den egentlig skulle. Og koker du en suppe vil væsken fordampe i ulik grad, avhengig av hvor “hardt” du koker den. Det er umulig å forsikre seg om alt blir 100 % vellykket, selv om det er det jeg skulle ønske. Det er veldig viktig for meg at dere som bruker bloggen er fornøyde og alle tilbakemeldinger er velkomne 🙂
Mange har nok også fått med seg at verken jeg og Linda er vegetarianere. Å spise vegetarisk har som kjent mange fordeler i forhold til helse, bærekraft, dyrevelferd og klima for å nevne noe. Men selv om dette er både utrolig viktig og bra har drivkraften vært at vi elsker vegetarmat. Vi har, som vi har nevnt flere ganger, følt at vegetarmat er knyttet opp mot noe man må/bør spise. Men vegetarmat er jo som annen mat, du skal spise det fordi du synes det er godt og det er noe du skal kose deg med. “Må-ting” fugerer ofte ikke i lengden uansett. Derfor ble bloggen bestående at det vi kaller vegetar kosemat. Jeg liker egentlig bedre ” Comfort food” for jeg synes det er mer dekkende for det vi mener med kosemat. Når du hører ordet Comfort food vil kanskje mange tenke på varmende gryter og supper eller en raus salat med ost og nøtter. Noen ganger tror jeg kanskje folk tenker på kosemat som kun pizza og taco og typisk “helgemat”. Men kosemat rommer hele spekteret av mat, det er noe som er raust og godt og som du koser deg med, både til hverdags og i helga.
Bente says
Jeg er så glad for bloggen deres! Bruker den flittig, da jeg har en datter som ikke spiser kjøtt. I deres oppskrifter brukes ikke «late som kjøtt» eller andre ingredienser som må kjøpes på helsekost eller på nett. Dere bruker ingredienser som vi stort sett allerede har her hjemme. Og det beste av alt- absolutt ALLE spiser maten uten å savne kjøtt. Kremet lasagne er favorittlasagnen til både familie og venner. Er så glad for at dere gir ut bok! Gleder meg til å prøve enda flere oppskrifter. Lykke til i bokskriverprosessen
Lene Engelstad says
Å tusen takk for utrolig hyggelige ord!! Setter veldig stor pris på en slik tilbakemelding!:)