Ovnsbakt pasta med soppsaus er en enkel, god og ganske rask middag å lage. Har du noen andre urter og grønnsaker liggende i kjøleskapet så kan du selvfølgelig bruke disse.
Du trenger ( en form 15*25 cm) :
200 g pasta
500 g aromasopp
4 fedd hvitløk
1/2 brokkoli
3-4 ss creme fraishe
sitronskall
litt grov sennep
fersk timian
salt, pepper
100 g smaksrik ost
smør til steking
Slik gjør du:
1. Kok pasta, litt under halve koketiden som står angitt på pakken.
2. I mens renser du sopp og skjærer den i terninger. Finhakk hvitløk og del brokkoli i små buketter.
3. Stek brokkoli i litt smør til de blir litt gyldne. Smak til med salt og pepper.
4. Ta brokkolien ut av panna. Stek sopp i smør sammen med hvitløk, salt og pepper. Ta soppen av plata og bland inn creme fraishe og smak til med litt sennep og sitronskall. Bland til slutt inn en neve ferske timianblader.
5. Smør en ildfastform med litt olje eller smør. Bland sammen pasta, brokkoli og soppsausen. Legg over i den ildfaste formen og topp med revet ost. Stek på 225 grader til osten er smeltet og gylden.
6. Server gratengen med et dryss havsalt og pepper og litt ekstra frisk timian.
Leave a Reply