Dette er vegetar kosemat på sitt aller beste synes jeg. Deilige gratinerte squashruller, mums! Juster mengden med cayennepepper etter hvor sterk du liker sausen. Spises gjerne med ferskt brød.
Du trenger ( til 1 liten form ca 25*15 cm):
ca 900 g squash ( 2 store squash)
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 boks hermetiserte tomater
1 ss tomatpure
en klype sukker
1 ts paprikapulver
1/2 ts cayennepepper
salt, pepper
ca 180 g fetaost
70 g smaksrik ost
olje til steking
godt brød
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skjær squash i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel, men pass på at de ikke blir alt for tynne. Det som blir igjen til slutt ( når du ikke lenger klarer å skjære skiver ) finhakker du. Legg squashskivene på bakepairkledde stekebrett ( de bør ikke overlappe ) og stek i 6-8 minutter. De skal bli myke, men ikke ta farge. Jeg stekte to og to brett.
2. Finhakk løk og hvitkøk. Stek løken i en kjele med litt olje til løken er myk og blank. Tilsett hvitløk og den finhakkede squashen og stek et par minutter til. Hell så oppi heremetiserte tomater, tilsett tomatpure, en klype sukker, paprikpulver og cayennepepper og kok til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
3. Sett ovnen på 225 grader ( over og undervarme). Legg et godt lag med tomatsaus i en smurt ildfast form. (Sausen du får til overs kan du for eksempel fryse ned).
4. Smuldre fetaosten og legg litt fetaost på hver squashskive. Rull hver av skivene sammen og legg oppå tomatsausen som vist på bilde. Dryss revet ost over.
5. Stekes til osten har smeltet og blitt litt gylden cirka 15 minutter. Servers gjerne med litt godt brød.
Leave a Reply