Det er fantastisk med middager som smaker mye men som er kjappe å lage.. Jeg er utrolig glad i pesto og har du pesto så har du også det du trenger for en deilig og rask middag. Det er noe med å fylle en stor bolle med pasta og pesto , sette seg ut i sola med et glass vin og bare nye et enkelt måltid. Det finnes mange pestoer du kan kjøpe, men det er så uendelig mye bedre å lage selv! Tips: ønsker du å fylle på litt mer på retten så kan du for eksempel servere pastaen med smørstekt aspargestopper og søte små perletomater.
Tid: 20 minutter
Personer: 2
Du trenger:
200 g fettuccine
Pesto:
30 g pinjekjerner
1 potte basilikum
30 g parmesan
1 fedd hvitløk
ca 1 dl olivenolje
presset sitron
salt, pepper
Tilbehør om ønskelig: smørstekt aspargestopper og små perletomater.
Slik gjør du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken.
2. I mens pastaen koker lager du pesto. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. I en foodprosessor blander du sammen pinjekjerner, basilikum, parmesan og litt og litt olje. Miks godt sammen. Smak deretter til med sitron, salt og pepper.
3. Bland pasta og pesto sammen. Dryss over havsalt.
Leave a Reply