Lei julemat? Da passer denne pastaretten helt perfekt. Deilig smak av sitron og med knasende sprø brokkoli. Og vet dere hva.. den er ferdig på ca 20 minutter. Så da er det bare å nyte da.. deilig pasta med sitron, brokkoli og revet parmesan. Nam!
Du trenger: (2 porsjoner)
200 g pasta
1 stor sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 brokkoli, i små buketter
1 ss smør
25 g pinjekjerner
skall av 1 sitron
saft av 1/2 sitron
1 raus neve bladpersille, finhakket
parmesan
salt og pepper
God extra virgin olje
Slik gjør du:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Ikke overkok pastaen– ta den heller et minutt for tidlig. Mens pastaen koker ; finhakk sjalottløk og hvitløk og del brokkoli i buketter. Kok opp vann i en kjele med litt salt, gi brokkolien et raskt oppkok, kok i ca 1 minutt. Ha brokkolien i et dørslag og skyll deretter i kaldt vann.
Smelt smør i en panne og stek sjalottløk til den er blank og myk. Ha i brokkolibukettene og hvitløk og stek i et par minutter. Hell i pastaen. Ha i sitronskall, sitronsaft, ristede pinjekjerner og finhakket bladpersille. Riv over godt med parmesan, og smak til med salt og nykvernet pepper.
Server med ekstra sitronbåter, extra virgin olje og maldonsalt.
Live Kolstad Haanshus says
Fresh rett!! Friskt med sitron og persille, og så raskt å lage. Perfekt i en hektisk hverdag
Lene Engelstad says
Så bra du synes det! Er jo digg med litt enkle hverdagsretter 😉