Dette er en kjempe enkel og god pastagrateng med mozzarella og tomat som passer perfekt til hele familien. Serveres slik den er med et dryss havsalt og litt god olivenolje.
Du trenger:
Olivenolje
1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
1 boks hermetiserte tomater
70 g avrente sorte oliven
1/3 ts cayennepepper
en klype sukker
Salt, pepper
100 g spinat
300 g penne pasta
200 g små plommetomater
2 stilker vårløk
2 mozzarella
Smør til smøring av form
Extra virgin olivenolje
fersk basilikum
Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk og oliven. Varm olivenolje i en kjele, tilsett løk og stek til løken er myk og blank. Ha oppi hvitløk og tomatpuré og stek til alt er blandet godt sammen før du tilsetter hermetiserte tomater, oliven, cayennepepper og sukker. Kok ca 20 minutter. Smak til med salt og pepper
Forvarm ovnen til 225 grader. Kok pasta litt under halve koketiden som er anvist på pakken. Renn av vannet, tilsett litt olivenolje og sett til sides. Grovhakk spinaten og del cherrytomatene i tre. Vårløkene skjæres i tynne skiver. Stek spinaten i litt smør til den så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper. Smør en ildfast form ( ca 16.5 * 25.5) med litt smør. Bland saus og pasta sammen. Legg pasta, spinat, vårløk og tomater lagvis i formen. Klem ut vann av mozzarellaen. Riv de i biter. Legg på revet mozzarella på toppen av gratengen. Stek i stekeovnen i ca 10 min eller til osten har smeltet. Sett gjerne på grillelementet de siste par minuttene. Server gratengen med fersk basilikum, litt god olivenolje og et dryss havsalt.
Leave a Reply