Jeg elsker å lage mat- åpenbart! Men jeg synes kanskje det kjedeligste i verden er å vaske opp, selv om jeg generelt er veldig glad i å rydde og vaske. Her går stort sett alt i oppvaskmaskinen, og ofte blir det ganske mange boller, sleiver og kjeler etter middagslagingen. Er det slik hjemme hos deg også, og du begynner å bli litt lei, er denne retten perfekt! Her kommer nemlig oppskrift på en kjempe god pastagryte- eller sagt på en annen måte; one pot pasta. Enklere blir det nesten ikke. Et par ting er likevel viktig å tenke på når man lager en slik gryte. Bruk store, tykke pastarør- som bruker litt tid på å bli kokt. Kok pastaen litt kortere enn du pleier, ellers er den overkokt i det du setter den på bordet. Overkokt pasta er ikke noe særlig. One pot pasta bør serveres så og si i det den er ferdig. Blir den stående for lenge, får du garantert bløt pasta.
-Linda-
Du trenger: (ca 3 porsjoner)
Olje til steking
1 gul løk finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 stangselleri, finhakket
1 boks røde linser (290 g)
1 boks hermetiserte tomater
2 ss tomatpure
1 ts balsamicoeddik
1 liten klype sukker
1 liter vann
2 terninger grønnsaksbuljong
1 dl melk
300 g pasta, gjerne rigatoni eller annen stor, tykk pasta
salt og pepper
60 g ost, for eksempel cheddar og parmesan
2 never hakkede urter; timian og basilikum
Slik gjør du:
Finhakk løk, hvitløk og stangselleri. Renn av laken på linsene og skyll de i kaldt vann. La vannet renne godt av. Varm olje i en kjele og stek løken til den er blank og myk. Tilsett stangselleri og hvitløk og stek i et par minutter til. Tilsett linser, hermetiserte tomater, tomatpure, balsamicoeddik, sukker, vann og grønnsaksbuljong. La alt koke i ca 25 minutter. Ha deretter i melk og pasta og kok til pastaen fremdeles er litt fast og har tyggemotstand. Smak til med salt og pepper før du har i revet ost og dryss over med ferske, hakkede urter. Server straks.
Kari Quintana says
Hi! Is this in English somewhere?
Lene Engelstad says
Hi! Sorry, our blog is just in Norwegian. Maybe you kan use Google translate?
Gyri Nævdal says
supergod, men jeg la til litt soltørka tomater også … For det liker jeg så godt 🙂
Lene Engelstad says
Så smart! Er jo supert å legge til det man liker 😉
Thorbjørg says
Det jeg ikke skjønner erhvorfor gryten må koke i 25 min før man har i pasta??
Lene Engelstad says
Både smak og konsistens vil endre seg etter hvor lenge du koker sausen. Det er nødvendig å koke noe for ikke å få en bitter, smakløs og « flat» saus.. Det finnes utallige varianter av hermetiske tomater.. noen er mer « vannete», både i konsistens og smak. Det vil også påvirke koketiden. Det viktigste er at du smaker på sausen underveis. Om du synes sausen din er balansert og « rund» i smaken og har en fin konsistens etter 15 min, ja da tilsetter du pasta etter 15 min. De gangene jeg har laget den har jeg kokt sausen i ca 25 før jeg er fornøyd.
Lotte says
Er det en stilk eller en bunt stangselleri?
Lene Engelstad says
En stilk 🙂