– ANNONSE –
Det er ingen hemmelighet at jeg er opptatt av det visuelle når jeg styler og tar matbilder. Men også i det private liker jeg, som de fleste av oss, å servere mat som ser delikat og fristende ut. Hvordan maten serveres er også litt viktig synes jeg. En fresh serveringsbolle kan gjøre at en salat ser enda mer fristende ut! Dette er ikke bare viktig når vi har gjester, men også i hverdagen. Tenk på hvor koselig det er når man gjør det lille ekstra under en helt vanlig hverdagsmiddag; legger mat i boller og på fat og dekker et hyggelig bord. Det trenger ikke være så voldsomt, men det er fint å kose seg med god mat i hverdagen i en hyggelig sosial ramme.
Duet- serien fra Rosendahl synes jeg er et godt eksempel på et servise som kan brukes til hverdags, men som har et moderne og fresht design som får et dekket middagsbord til å se litt ekstra fint ut. Hele serien kombinerer blankt og matt porselen, samt en flott kombinasjon av rillede og glatte flater. Serien består av, i tillegg til serveringsbolle, tallerkener, skåler og krus . Du får servise i både hvit og grå. Dekker du et bord med å benytte en fargekombinasjon av hvit og grå blir bordet garantert fresht å se på! Men i travle hverdager hjelper det ikke så mye med alt som er fint, det må også være praktisk. Det er fint med et servise som tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn, noe serviset fra Duet gjør. http://www.rosendahl-design.no/duet
Serveringsbollen måler ø22 cm og har en perfekt størrelse når du skal servere for eksempel deilige salater eller pastaretter. Så denne kan du altså både benytte når du skal servere varme og kalde retter.
Denne gangen har jeg laget en deilig pastasalat
Du trenger ( til 4 personer ):
400 g pasta
100 g ruccola
200 g søte, små tomater
1/2 rødløk, i skiver
60 g avrente oliven
1 mozzarella, i biter
1 potte basilikum
2 fedd hvitløk
30 g pinjekjerner
30 g parmesan
2 ts sitronsaft
salt, pepper
0.6 dl – 1 dl olivenolje
Slik gjør du:
Kok pasta etter anvisning på pakken. Lag pesto ved riste pinjekjerner i en tørr panne. Pass på, de brenner seg fort. I en food processor/ med en stavmikser blander du sammen basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan. Tilsett olje litt og litt og miks godt sammen. Smak deretter til med salt, pepper og sitron. Rens og skyld ruccola. Skjær rødløk i skiver og riv mozzarella i biter. Bland pasta og pesto sammen i en stor bolle. Tilsett ruccola, rødløkskiver, tomater , oliven og mozzarella. Dryss over litt havsalt og server.
Leave a Reply