Altså, disse pesto og ostebollene ble såå gode! Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget pesto og det smaker så mye bedre enn den kjøpte. Dissse bollene passer perfekt til lunsj, som tilbehør til middag, kveldskos eller i tursekken.
Antall: 12 stk
Tid: 2 t
Du trenger:
500 g hvetemel
100 g sammalt hvete, grovmalt
2 ts salt
1 pakke tørrgjær
3,5 dl melk
2 ss nøytral olje
40 g pinjekjerner
1 botte basilikum
2 fedd hvitløk
30 g parmesan
0.6 dl – 1 dl olivenolje
sitronsaft
salt, pepper
160 g ost
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland mel og salt i en bolle. Tilsett gjær, lunken melk og olje og elt i 10 minutter. Sett til heving til dobbelt størrelse, cirka 1 time.
2. Lag pesto ved riste pinjekjerner i en tørr panne. Pass på, de brenner seg fort. I en food processor/ med en stavmikser blander du sammen basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan. Tilsett olje litt og litt og miks godt sammen. Smak deretter til med salt, pepper og sitron.
3. Riv ost.
4. Kjevle ut deigen til et rektangel, ca 60 * 35 cm. Smør pestoen utover og dryss over ost. Rull sammen til en pølse og del i biter. Legg bollene på bakepapirkledde stekebrett. Dekk over bollene med et håndkle og etterhev i 30 minutter. I mens forvarmer du ovnen til 225 grader.
5. Pensle med egg og stek i cirka 12 minutter eller til bollene er gyldne og fine.
Judith says
Translate please