Vi kan nesten garantere at du kommer til å elske denne pizzaen. Karamellisert løk og blåbær er en utrolig digg kombinasjon, vi synes rett og slett det er fantastisk godt! Dessuten er det veldig moro å prøve noe nytt. Det er altså ingen grunn til ikke å sette opp denne på menyen.
Lene & Linda
Du trenger (2 pizzaer)
400 g mel
litt salt
2 ts gjær
2, 5 dl vann, ca 20 grader
2 ss olivenolje
200 g revet parmesan, evt 100 g parmesan og 100 g cheddar
karamellisert løk:
2 rødløk, i tynne skiver
40 g smør
2 ss balsamicoedikk
2 ss sukker
extra virgin olivenolje
160 g blåbær
ruccola
Slik gjør du:
Bland mel og salt i en bolle. Tilsett gjær, lunket vann og olje. Elt i 10 minutter og hev til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til høyest antall grader. Riv ost.
Skjær rødløk i skiver. Smelt smøret i en middels varm stekepanne, tilsett balsamico, sukker og rødløk og stek til væsken er borte og rødløken har blitt karamellisert. Rør innimellom. Sett til side.
Kjevle deigen ut i til to tynne pizzaer. Hell olivenolje i en skål og bruk en pensel til å smøre litt olje på hver bunn. Legg på ost, karamellisert løk og blåbær. Stek pizzaen til den er gylden og crispy. Avkjøl litt før du legger på ønsket mengde med ruccola og nyt.
Leave a Reply