Alle som har fulgt bloggen en liten stund har nok skjønt at jeg elsker hjemmelaget pizza. Og selv om jeg ikke er vegetarianer spiser jeg nesten alltid vegetarpizza. Det blir alltid vellykket og toppinger kan varieres i det uendelige. Så jeg ender alltid opp me å spise for mye.. Dette er en variant med litt grovere bunn, ridderost, løk og chili. Tomatsausen er denne gangen lagd av hele tomater som er bakt i ovnen. Nam!
Du trenger:
Pizzabunn:
200 g hvetemel
200 g sammalt hvete, finmalt
2 ts gjær
litt salt
2, 5 dl vann, ca 20 grader
4 ss olivenolje
Tomatsaus:
1 kg tomater
4 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 ts brunt sukker
1 ss sitronsaft
salt, pepper
1 nevne basilikum
1/2 gul løk
1 rød chili
en liten håndfull bladpersille
180 g ridderost
Slik gjør du:
1. Lag pizzadeigen; bland mel og salt i en boller. Tilsett gjær, lunket vann og olje og elt i 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse, cirka 1 time.
2. Lag tomatsaus mens pizzadeigen hever: sett ovnen på 180 grader. Del tomatene i 4 og legg de i en ildfast form. Legg hele hvitløksfedd sammen med tomatene. ( ta bort skall.) Ringle olivenolje over, dryss over oregano og brunt sukker og skvis over sitronsaft. Dryss over salt og pepper. Bland alt godt sammen. Stek i ovnen i cirka 30 minutter. Når tomatene har avkjølt seg litt drar du av skallet. Ta halvparten av tomatene, sammen med hvitløken og kjør til en fin masse med en stavmikser. Tilsett resten av tomatene og kjør raskt med stavmikseren, men ikke kjør det helt fint, la det være igjen noen små biter. Smak om det trengs mer salt og pepper og bland inn fersk basilikum. Det du ikke bruker til pizzaene kan du fryse ned.
3. Skjær løk og chili i tynne skiver. Finhakk bladpersile. Riv ost
4. Kjevle ut 2 pizzabunner. Legg på saus, topp med ost, løk og chili. Stek til pizzaen er gylden og fin. Dryss over finhakket bladpersille og server.
Leave a Reply