Jeg har helt ærlig aldri vært så glad i egg.. faktisk spiste jeg ikke egg i det hele tatt (bortsett fra i paier og bakst og sånn) før jeg møtte mannen min. Men i ulike varme retter som dette, synes jeg nå det er kjempe godt!
Dette en veldig enkel og god hverdagsrett. Spis den slik den er, eller server den til godt brød.
-Linda-
Du trenger: (til en liten panne)
En liten klase cherrytomater
olivenolje
salt og pepper
4 poteter
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
100 g spinat
2 egg
olje og smør til steking
salt og pepper
cheddar
Friske urter (for eksempel timian. )
Slik gjør du:
Start med tomatene. Sett ovnen på 200 grader. Legg tomatene på en stekeplate kledd med bakepapir. Ringle over med olivenolje, salt og pepper. Bakes i ovnen til de “faller sammen”, opp mot 30 minutter. Mens tomatene bakes i ovnen: Skrell og kok potetene til de er så vidt møre. Det er viktig at du ikke koker potetene for lenge. Del de i skiver. Finhakk løk og hvitløk. I en stekepanne har du i olje og godt med smør. Stek sjalottløk til den er myk og blank. Tilsett potetene og stek de til de er er gylne. Ha i hakket spinat og hvitløk og stek sammen med potetene. Krydre med salt og pepper. Ha i to egg, litt revet cheddar og dekk til med lokk. Stek til egget har stivnet. Ikke bruk for høy varme. Server med ovnsbake tomater og litt friske urter.
Leave a Reply