Det er fantastisk vær på Østlandet om dagen og det påvirker ønsket om å stå inne å lage mat..Selv for meg som elsker å lage mat. Jeg er synes det er utrolig godt å kaste noen pølser på grillen, så er middagen klar. Og selv om jeg synes det er helt greit at det blir litt mer pølsespising om sommeren, vil jeg allikevel helst ikke at det blir alt for mye av det. Så nå skal jeg prøve å legge ut noen raske retter som man enkelt kan lage selv om sola skinner og man aller helst vil være ute. Derfor kommer nå en oppskrift på enkel og god pytt i panne med makaroni. Litt av poenget med pytt i panne er jo å få brukt opp rester fra kjøleskapet, så se gjerne på dette som en inspirasjonsrett. Et lite tips er å lage en super rask hvitløksdressing til som kan serveres ved siden av, så blir det litt mer spennende for de som ønsker det.
Personer: 2 store og 2 små
Tid: 25 min
Du trenger:
200 g makaroni
1 brokkoli
350 g gulrot
150 g sukkererter
1 boks artisjokkhjerter
2 vårløk
2 ss sitronsaft
salt, pepper
et par håndfuller ferske urter, som basilikum og bladpersille
Dressing:
2 dl lettrømme
2 fedd hvitløk
2 ts ektra Virgin olivenolje
salt, pepper
Slik gjør du:
1. Kok makaroni etter anvisning på pakken.
2. Skjær brokkoli i små buketter og gulrot og sukkererter i terninger. Ta artisjokkene opp fra laken og la det renne litt av. Del så artisjokkene i biter og skjær vårløk i tynne skiver.
3. Stek alle grønnsakene i en panne med litt olje. Begynn med det som tar lengst tid, som brokkoli og gulrøtter og tilsett det andre etter hvert. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Bland inn den ferdigkokt makaroni og bland til slutt inn hakkede ferske urter.
4. Lag hvitløksdressing ved å blande rømme, finhakket hvitløk og olje sammen. Smak til med salt og pepper.
5. Server pytt i panne med hvitløksdressing og et lite dryss med havsalt.
Leave a Reply