Her kommer nok en enkel og rask middagsrett med masse grønnsaker. Nå bugner jo butikkene av norske grønnsaker og det synes jeg er fantastisk! Så her er det bare å bruke de beste råvarene som er i sesong nå!
Du trenger:
1 rødløk
2 fedd hvitløk
350 g potet
1 liten brokkoli
1/4 purre
1 maiskolbe
1 ts paprikapulver
chili flakes
1 boks kidneybønner
sitronskall
friske urtersalt
salt, pepper
olje til steking
1/2 boks rømme
1-2 fedd hvitløk
salt, pepper
Slik gjør du:
1. Finhakk rødløk og hvitløk. Skjær potet i små terninger. Skjær brokkoli i små biter og purreløk i tynne skiver. Skjær maiskorn av maiskolben.
2. Varm olje i en stekepanne og stek løk og potet til potetene får en fin stekeskorpe. Smak til med paprikapulver, chiliflakes, salt og pepper underveis.
3. Ta potetene ut av stekepanna og hell litt ny olje i panna. Stek brokkolibitene sammen med hvitløk til brokkolien begynner å bli mør. Tilsett purre og skyldte, avrente kidneybønner og stek et par minutter til. Ha så oppi maiskorn og smak til med sitronskall, salt og pepper. Ta stekepanna av plata og friske urter til slutt.
4. Bland rømme med finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper.
5. Server pytt i panne med hvitløksrømme.
Leave a Reply