Jeg er veldig glad i meksikansk mat. Men det fordrer at man lager alt fra bunnen. Det er så umåtelig mye bedre enn krydderposer og salsa kjøpt på glass. Ikke tar det så lang tid heller. Denne retten er proppfull av gode smaker, i tillegg til at den er enkel og rask å lage. Passer som lunsj, middag eller en kveldssnack.
Lene
Du trenger ( til 4 små quesadillas):
60 g cheddar, revet
2 stilker vårløk, i tynne skiver
1 boks sorte bønner, 285 g
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
salt og pepper
2 store tortillalefser
solsikkeolje til steking
Mangosalsa:
1/2 mango, i små terninger
1/3 rød chili, finhakket
1/3 rødløk, finhakket
en håndfull koriander, finhakket
litt limesaft
extra virgin olivenolje
salt, pepper
Slik gjør du:
Begynn med mangosalsaen: skjær mango i små terninger, finhakk chili , rødlløk og koriander. Bland alt godt sammen i en liten bolle. Smak til med litt limesaft, olivenolje, salt og pepper. Sett i kjøleskapet.
Riv ost og skjær vårløk i tynne skiver. Renn av laken på de sorte bønnene og skyld godt. Varm litt solsikkeolje i en stekepanne, tilsett sorte bønner, malt koriander og spisskummen og stek et par minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett vårløk og stek cirka ett minutt til. Ta av plata.
Fordel bønnefyll over to av torillalefsene og legg over osten. Legg de siste lefsene over. Stek de i litt solsikkeolje i en middels varm panne. Legg lokk over. Snu etter et par minutter. De er ferdige når de er gyldene og osten har smeltet. Server med spicy mangosalsa.
Leave a Reply