Quinoagrateng med fetaost er en sunn og god hverdagsrett som er enkel å lage. Nå var det en stund siden jeg har brukt quinoa og har nesten glemt hvor godt det er! Denne gangen lagde jeg gratengen med brokkoli, spinat og altså fetaost.
Du trenger:
solsikkeolje
1 stor rødløk
2 fedd hvitløk
2 ts paprikapulver
en klype sukker
1 boks hermetisere tomater
2 dl quinoa
1 grønnsaksbuljongterning
salt, pepper
100 g spinat
1 liten brokkoli
80 g fetaost
120 g ost, feks cheddar og parmesan
Slik gjør du:
Del løken i to. Den ene halvdelen finhakkes og den andre skjæres i tynne skriver. Finhakk hvitløk. Varm solsikkeolje i en kjele, og stek den finhakkede løken til den er myk og blank. Tilsett hvitløk, paprikapulver, hermetiserte tomater og en klype sukker og kok ca 15 minutter. Tilbered quinoa etter anvisning fra pakken, bruk en grønnsaksbuljong sammen med vannet. Sett til side. Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kok opp en kjele med vann, tilsett buketter av brokkoli. Kok kun et par minutter og renn av vannet. Grovhakk spinat. Smør formen ( ca 16.5 * 25.5 cm). Legg lagvis quinoa, saus, brokkoli, spinat, den siste halvdelen av rødløken og smuldret fetaost til alt er brukt opp. Topp med ost. Stek i ca 15 min eller til at osten er gylden.
Leave a Reply