Suppe er egentlig den perfekte hverdagsmat synes jeg. Det er raskt og enkelt å lage og du trenger ikke planlegge så mye på forhånd. Denne suppa krever altså ikke store innsatsen, men er proppfull av gode smaker. Perfekt på sure høstdager og kalde vinterkvelder.
Lene
Du trenger ( til 2 store og 2 små):
solsikkeolje til steking
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 bit ingefær, ca 4 cm
2 ss rød currypaste
2 bokser kokosmelk
3 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
2 ts soyasaus
saft av 1 lime
salt, pepper
1 pakke sukkererter
4 små gulrøtter
1/2 rød chili
2 vårløk
100- 140 g risnudler
fersk koriander
Slik gjør du:
Kjør løk, hvitløk og ingefær i en stavmikser til du får en masse. Varm solsikkeolje i en kjele. Tilsett løkblandingen og stek i cirka ett minutt. Tilsett currypaste og stek i ett minutt til.
Tilsett kokosmelk, vann, buljongterning, soyasaus og saft av 1 lime. La suppen koke i 20 minutter uten lokk. Smak til med salt og pepper.
Forvell sukkererter. og skjær gulrøtter og sukkererter i tynne staver. Skjær så chili og vårløk i tynne skiver og finhakk koriander. Kok risnudler etter anvisning på pakken. Renn av vannet, tilsett litt solsikkeolje og sett til side.
Når nudlene tilsettes suppen bør den serveres umiddelbart. ( Lager du suppen før den skal serveres venter du altså med å koke og tilsette nudlene). Topp hver suppeskål med gulrøtter, sukkererter, vårløk, fersk koriander og chili hvis ønskelig.
Gyri Nævdal says
Superdigg 🙂
Lene Engelstad says
Så hyggelig å høre altså! 🙂