Easy peasy tomat og søtpotetsuppe med ristede kjerner og parmesan, en kjempe rask, sunn og god middag.
Du trenger ( til 2 store + 2 små) :
Solsikkeolje til steking
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
260 g søtpotet, i biter
2 bokser hermetiserte tomater
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl melk
6 dl vann
2 ss kremet balsamicoeddik
en klype sukker
salt,pepper
cayennepepper
en neve solsikkekjerner
en neve gresskarkjerner
parmesan
godt brød
Slik gjør du:
Stek finhakket løk i litt solsikkeolje i en kjele til løken har blitt myk og blank. Tilsett søtpotetbiter og hvitløk og stek et par minutter. Tilsett så hermetiserte tomater, grønnsaksbuljong, melk, vann, balsamicoeddik og sukker og kok til søtpotetbitene er møre. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Smak til med salt, pepper og cayennepepper. Rist kjerner i en tørr stekepanne til de begynner å poppe. Server suppen med ristede kjerner, revet parmesan og godt brød
Leave a Reply