Rask, god og veldig enkel tomatsuppe. Perfekt hverdagsmat med andre ord. Denne suppa er veldig god med eksempelvis pasta, spicy kjøttboller eller som vi har gjort her: toppet suppa med digge parmesan krutonger.
Du trenger: (2-3 porsjoner)
Olje til steking
1 stor gul løk
1 fedd hvitløk
2 bokser hermetiserte tomater
2,5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljog
1 klype sukker
2 ts balsamicoeddik
1/2 potte basilikum
1 dl melk
20 g parmesan (kan sløyfes)
salt, pepper
Parmesankrutonger:
3 ss smør
3 brødskiver
15 g parmesan
1 fedd hvitløk
Finhakket gressløk
Slik gjør du:
Lag suppa på følgende måte: Hakk løk og hvitløk. Varm olje i en kjele og stek løk og hvitløk til løken er myk og blank. Ha i hermetiserte tomater, vann, grønnsaksbuljong, sukker og balsamicoeddik og kok i ca 15 minutter. Ha så i basilikum, melk og revet parmesan. Bruk en stavmikser og kjør til suppa er glatt. Smak til med salt og pepper.
Lag krutonger slik:
Sett ovnen på 180 grader. Fjern skorpe av brødskivene og skjær de i terninger. Press et fedd hvitløk. Smelt smør i en kjele, bland så inn hvitløken i smøret og rør. I en bolle blander du brødterninger og hvitløkssmøret. Tilsett revet parmesan og bland godt. Ha krutongene på en stekeplate kledd med bakepapir. Stekes i ovnen i ca 15 minutter. Ha over finhakket gressløk.
Leave a Reply