Red curry er en kjempe god og smakfull rett som er enkel å lage. En perfekt middagsrett med andre ord. Jeg brukte en hel rød chili og om du er glad i litt sterk mat er det perfekt. Serveres gjerne med ris.
Tid: 30 min
Porsjoner : 4
Du trenger:
1 brokkoli
3 gulrøtter / 300 g
1 grønn paprika
3 sjalottløk
3 fedd hvitløk
1/2- 1 rød chili
25 g ingefær
6 ts rød currypaste
1 boks kokosmelk
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl vann
2 ts soyasaus
saft av 1 lime
fersk koriander
vårløk
olje til steking
salt
ris
Slik gjør du:
1. Del brokkoli i buketter, skjær gulrøtter i biter og paprika i strimler.
2. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og finriv ingefær.
3. Varm olje i en dyp stekepanne / wokpanne. Stek løk, hvitløk og ingefær et minutt, tilsett chili og currypasta og stek et par minutter til.
4. Ha oppi kokosmelk, grønnsaksbujongterning, vann og soyasaus og kok opp ( under lokk.)
5. Grønnsakene tilsettes etter hvor lenge de trenger å koke i sausen for å bli møre. Det er viktig at grønnsakene fortsatt har fin tyggemotstad når de er ferdige. Start med gulrøtter, før du tilsetter brokkoli og så paprika. Smak til med limesaft.
6. Topp med hakket koriander og vårløk. Servers med ris.
Leave a Reply