Denne rødkålsalaten er knall god og med en super deilig peanøttsaus og honningglaserte peanøtter blir det en utrolig digg og smaksrik rett. Et lite PS: vi har laget retten både med og uten spisspaprika. Vi synes retten er best uten- men har du lyst, er det bare å skjære en paprika i små biter og blande den sammen med de øvrige grønnsakene.
Du trenger ( til 2 porsjoner):
Salaten:
Syltet rødkål:
200 g rødkål (ca 1/4 )finsnittet
2 dl vann
1 dl hvitvinseddik
1/2 dl sukker
2 gulrøtter, revet
2 stilker stangselleri, i skiver
25 g spirer, feks brokkolispirer
2 ss sesamfrø
Honningglaserte peanøtter:
100 g usalta peanøtter
1 ss honning
1 ts havsalt
Peanøttsaus:
150 g peanøttsmør, grov type
en bit ingefær (ca 5 cm)
1/3 rød chili (avhengig av hvor sterk du ønsker sausen)
1 fedd hvitløk
1 ts brunt sukker
2 ts fiskesaus
saften av 1 lime
1 dl vann
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Lag salaten slik: Lag syltet rødkål ved å koke opp vann, sukker og hvitvinseddik i en kjele til sukkeret er oppløst. Finsnitt rødkål. Hell sukker og eddik- væske over rødkålen og la det stå i en times tid. Skrell og riv gulrøttene og skjær stangselleri i små biter. Bland grønnsakene sammen. Bland deretter i spirer og sesamfrø.
Lag de honningglaserte peanøttene: Bland peanøtter og honning og ha de utover et stekebrett. Stekes i ovnen ved 180 grader i ca 10 minutter. Strø over med havsalt og avkjøl.
Sausen lager du ved å blande alle ingrediensene sammen i en food processor og kjør til du har en jevn, glatt saus.
Sil av væsken fra rødkålen og bland inn sammen med grønnsakene. Server salaten med honningglaserte peanøtter og peanøttsausen.
Leave a Reply