Myke, saftige safranboller med kanelfyll.. Vet ikke om jeg trenger å si mer- for disse ble gode om jeg skal si det selv!
Du trenger:
800 g hvetemel
1 pakke gjær
120 g sukker
1 ts kardemomme
0.8 g safran
4.5 dl melk
150 g smør
Kanelfyll:
120 g smør, romtemperert
2 ss kanel
4 ss sukker
rosiner
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, gjær, sukker og kardemomme godt sammen.
2. Varm melk til den blir lunken og rør safran inn i melken.
3. Bland væske med det tørre og bland alt godt sammen. Elt til slutt inn terninger av smør og elt i minst 10 minutter etter at smøret er blandet inn. Sett til heving.
4. Bland mykt smør med sukker og kanel. Rør godt sammen.
5. Del deigen i to. Kjelve ut den ene deigen til et rektangel på ca 55 * 25 cm. Smør på kanelfyllet. Så skal du gjøre det samme som når du lager kanelsnurrer: Brett leiven en gang på langsiden ( altså slik at du beholder lengden på 55 cm, men kortsiden halveres.) Kjevle litt mer på deigen igjen, slik at kortsiden blir ca 18 cm. Skjær så remser på langsiden, 9 stk og hver remse skal være ca 6 cm bred. Tvinn hver av remsene og form de til en S. Legg de på et bakapapirkledd stekbrett. Gjenta samme prosedyre med den siste deigen. Nå har du 18 safranboller som skal etterheves i omtrent 45 minutter. Før de settes til heving putter du to rosiner i hver bolle.
6. Pensle så med egg, dryss over perlesukker og stek i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter.
Leave a Reply