Disse sconesene med havregryn og blåbær ble så gode og skal absolutt lages igjen. Noe av det beste med scones er at det er raskt å lage, så her trengs det ikke mye planlegging til. Noe å vurdere til helgefrokosten?
Du trenger ( til ca 8 stk):
240 g mel
120 g havregryn
4 ts bakepulver
30 g sukker
1 ts salt
80 g smør
2 dl melk
1 egg
ca 100 g blåbær
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 220 grader.
2. Bland hvetemel, havregryn, bakepulver, sukker og salt i en bolle.
3. Smuldre inn smøret.
4. Tilsett egg og melk. Rør deigen raskt sammen. Rør til slutt inn blåbær. Det er viktig å ikke røre for mye. Deigen skal være litt klissete.
5. Bruk en salatskje e.l og legg sconesrøren i topper på et stekebrett kledd med bakepapir.
6. Stek på midterste rille i cirka 12 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Hanna says
Kan man bruke frosne blåbær? Må mengden væske i såfall endres?
Lene Engelstad says
Du kan tilsette frosne. Lurt å passe på at det ikke er mye is på bærene. Lykke til 🙂