Her kommer en ny variant av shakshuka – denne gangen med grillet aubergine. Shakshuka synes jeg er et utrolig godt ekesmpel på hvor smaksrikt og godt vegetarmat kan være. Som sikkert mange av dere har fått med dere er ikke vi vegetarianere. Men vi spiser vegetarmiddager relativt ofte, jeg vil anslå ca 2-3 ganger i uka. Av og til tror jeg folk tenker litt snevert rundt dette med vegetarmat…Man “må” spise ett kjøttfritt måltid i uka…man “må” spise mer grønnsaker….Men det finnes ikke noe kjipere enn å spise “må”-mat… Mat du egentlig ikke har såå lyst på, men som du tenker du bør lage allikevel.. Vegetarmat er så mye mer enn grønn mat uten kjøtt…Jeg håper du lager maten vi har på denne bloggen fordi du opplever den som smaksrik, raus og skikkelig god. Vi blir kjempe glade om du forteller oss hvis du har brukt en oppskrift som du liker!
-Lene-
Du trenger ( til 2 porsjoner):
1/2 rødløk, finhakket
5 fedd hvitløk, finhakket
8 skiver aubergine ( ca 0.5 cm tykke)
olivenolje
1 ts malt spisskummen
1 ts timiankrydder
1/2 ts cayennepepper
1/4 – 1/2 ts chilipulver ( kommer an på hvilket chilipulver du bruker)
1 laubærblad
1 boks hermetiserte tomater ( 400 g)
en klype sukker
salt og pepper
4 egg
1 håndfull bladpersille
parmesan, revet
godt brød, ristet
Leave a Reply