I boken vår, “Vegetar kosemat” har vi denne deilige retten: nemlig Sheperd’s pie med søtpotet. En krydret grønnsak- og linsesaus toppet med lekker søtpotetmos. Utrolig godt!! Og nå skal dere alle få lov til å få glede av denne retten!

Sheperd’s pie med søtpotet
Du trenger:
1 gul løk
1/2 rød chili
2 hvitløksfedd
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
litt olje til steking
2 bokser røde linser(à 290 ml)
1 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1/2 ts malt chili
1/2 ts malt ingefær
1 kanelstang
3 dl grønnsakskraft (evt bytt ut noe av kraften med øl)
1 ts hvitvinseddik
700 g søtpotet
40 g smør
1 dl crême fraîche
saften av 1/2 lime
salt og pepper
Slik gjør du:
Finhakk løk, chili og hvitløk. Skjær gulrot og stangselleri i terninger. Varm olje i en kjele og stek løk, chili, hvitløk, gulrot og stangselleri i noen minutter. Skyll linsene i vann, og la dem renne godt av. Tilsett deretter linsene, krydder, grønnsakskraft og hvitvinseddik, og kok til væsken har kokt inn. Ta ut kanelstangen og sett kjelen til side.
Mens grønnsaksblandingen koker, lager du søtpotetmos. Skrell søtpotetene og skjær dem i store terninger. Kok søtpotetterningene til de er møre og hell av vannet. Mos søtpotetene og rør inn terninger av smør og crème fraîshe. Smak til med limesaft, salt og pepper.
Smør en ildfast form, 20 x 25 cm. Hell linsesausen i formen og topp med søtpotetmos. Stek ved 225 °C i cirka 20 minutter.
Leave a Reply