Jeg hadde hjemmelaget karamellsaus til overs, og fant ut at dette måtte brukes til noe godt. Og noe godt ble det; sjokolade og karamellkjeks. Mums altså! Og det beste av alt; disse tar ikke lang tid å lage! Om det ikke er sånn at du også tilfeldigvis har karamell stående så lager du denne karamellsausen enkelt og greit, og lar den avkjøles i kjøleskapet til passe konsistens. Det vil si at den skal være myk, men ikke så rennende at den flyter ut når du legger den mellom to kjeks.
Antall: 14 kjeks
Tid: 30 min
Du trenger:
Karamellsaus:
1/2 dl vann
180 g sukker
1,5 dl kremfløte
3 ss smør
havsalt
28 ritzkjeks
200 g melkesjokolade
havsalt
Slik gjør du:
1. Mål opp alt du trenger til karamellsausen. Putt så sukker og vann i en tykkbunnet kjele. På middels varme rører du slik at sukkeret blir oppløst. Skru opp varmen, og kok så opp UTEN å røre. Pass på så ikke sukkeret brenner seg. Den er klar når blandingen har blitt lysebrun.
Mens du venter på dette varmer du opp fløte i en kjele ved siden av. Rør inn smør i fløten. Når sukker og vannblandingen har blitt lysebrunt ta kjelen av plata og tilsett oppvarmet fløte litt og litt mens du rører godt. Sett kjelen tilbake på plata og la karamellen småputre i ca 1 minutt, mens du rører litt, før du tar den av plata igjen. Sil om nødvendig. Smak til med havsalt. La den avkjøles til en mer tyknet karamell.
2. Smelt melkesjokolade over vannbad.
3. Legg et smurt matpapir på et brett. Legg karamell på halvparten av ritzkjeksene og legg de resterende over slik at du får 14 fylte kjeks. Dypp de i melkesjokolade og legg de på brettet. La de avkjøles, gjerne litt i fryseren, før de oppbevares i kjøleskap.
Leave a Reply