Hvetebakst er kanskje noe av det beste som finnes, og når du kombinerer det med sjokolade så er det bare å gi etter først som sist. For disse snickersbollene er bare helt fantastisk gode! Kombinasjonen av luftige boller og smak av karamell og nøtter er en garantert suksess, så her er det bare å sette i gang å bake! Ps: er veldig klar over at det verken er frukt eller bær i denne, men bare måtte med på bloggen allikevel.
Du trenger ( til ca 18 stk)
800 g hvetemel
175 g sukker
1 pk. tørrgjær
1 ts kardemomme
1 ts hjortesalt
4 dl melk
150 g smør, i terninger
Fyll:
150 g Snickers, grovhakket
100 g smør, romtemperert
egg til pensling
Slik gjør du:
Bland tørrvarene i en bolle. Varm melk til ca. 30 grader og miks sammen med tørrvarene, gjerne med en kjøkkenmaskin. Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deiig, ca 10 minutter. Sett til heving. Når deigen har doblet størrelse kjevler du ut et rektangel på ca. 65×40 cm. Bre over et lag med smør og dryss over grovhakket Snickers. Brett deigen i to, på langs, og kjevle deigen lett igjen. Vær litt varsom når du gjør dette. Skjær remser ( cirka 2 cm brede) og tvinn hver av dem før du slår en knute. Er sjokoladen på vei til å falle ut er det bare å trykke den lett på plass i deigen igjen. Legg snurrene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i ca. 45 min. Forvarm ovnen til 220 grader. Pensle snurrene med egg og stek i ca. 12-15 min til de er gylne. ( Steketid vil variere fra ovn til ovn.)
Gro Heidi says
Savner litt mer info: “Skjær remser” På langs eller tvers av rektanglet ? Hvor brede? Dvs. hvor mange boller skal det bli?
Lene Engelstad says
Hei! Takk for tilbakemelding! Det blir ca 18 boller. Du skjærer på kortsiden, ca 2 cm brede. Lykke til!