Det er ingen hemmelighet at jeg og min famile elsker pasta. Dette er en rett som definitivt skal lages flere ganger..Så enkel og samtidig så god! I tillegg kan jeg trygt si at denne kan lages i en travel hverdag. Så prøv prøv!!
-Lene-
Du trenger ( til 2 porsjoner):
200 g fullkornsspaghetti
ca 16 skiver squash
extra virgin olivenolje
sitron
havsalt, pepper
1 liten rødløk, i skiver
20 g smør
1 ss sukker
1 ss balsamico
pinjekjerner
parmesan, revet
basilikum, hakket
Slik gjør du:
Lag karamellisert løk ved å varme smør, sukker og balsamico i en stekepanne. Når sukkeret og smør har smeltet tilsetter du skivet rødløk og steker til den har blitt myk og karamellisert. Sett til sides. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Pass godt på slik at de ikke brenner seg. De er ferdig når de har fått en gylden, fin farge. Bruk en skreller og skjær brede strimler av squashen. I en bolle blander du squashstrimlene med litt god olivenolje, salt og pepper, og skvis over litt sitron. Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Legg spaghetti, squashskiver og karamellisert løk i en serveringsbolle. Topp med pinjekjerner, revet parmesan og hakket basilikum. Avslutt med et dryss havsalt.
Gyri Nævdal says
ble suksess for de over 15… 🙂 gode smaker, og vi voksne ble skikkelig mett 🙂
Lene Engelstad says
Så bra!!