Jeg innrømmer gjerne at jeg er skeptisk til mat som er utkledd som annen mat…Vegetarmat kan være så utrolig digg i seg selv og man trenger ikke kle det ut som et stykke kjøtt eller en pølse for å spise det. Det samme prinsippet gjelder når jeg skal kose meg litt ekstra. Noe som absolutt er lov en gang i blant, uten å få dårlig samvittighet. Skal jeg spise en kake vil jeg at den skal inneholde smør, sukker og mel og ikke avocado og hvite linser. Her i huset elsker vi hjemmelaget pizza, det er skikkelig kosemat. Pizzaen lager jeg nesten uten unntak med vanlig lyst mel. Fordi vi synes det er best og fordi vi ikke spiser pizza mange ganger i uken.. Så blomkålpizza har jeg egentlig ikke hatt såå lyst på.. Jeg har spist det en gang før og syntes det var helt greit. MEN så hadde jeg plutselig en blomkål samt en rekke andre ingredienser i hus som jeg måtte få brukt opp. Så da bestemte jeg meg for å prøve meg på en blomkålpizza. Og det ble kjempe godt! Dette skal jeg lage igjen! Ikke som erstatning for vanlig pizza, for det blir ikke det samme, men som en kjempe god rett i seg selv.
Du trenger (til 2 personer ):
Bunn:
1 blomkål
70 g parmesan
2 ts tørket oregano
1 ss extra virgin olivenolje
2 egg
havsalt, pepper
Saus:
1boks hermetiserte tomater
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløk, finhakket
1 ss tomatpure
2 ss finhakket soltørket tomat
en klype sukker
en klype cayennepepper
salt, pepper
olivenolje
Topping:
ca 1/2 squash, i skiver
1/2 rødløk, i ringer
ca 1 chili, itynne skiver ( kommer an på styrken på chilien )
et par never ruccola
en liten neve pinjekjerner
ca 120 g cheddar, revet
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Del blomkålen i biter. Lag bunn ved å blande alle ingrediensene med en stavmikser / en kjøkkenmaskin med knivblad. Bre massen utover et bakepairkledd stekebrett og forstek i ca 25 minutter. Skjær squash i skiver på langs med en ostehøvel . Legg skivene på et bakepapir, strø på salt og la de ligge slik til en god del av væsken har kommet ut. Tørk av med et kjøkkenpapir. Lag saus ved å steke sjalottløk i olivenolje i en kjele til løken er myk og blank. Tilsett hermetiserte tomater, hvitløk, tomatpure, soltørket tomat og en klype sukker og kok til sausen har fått satt seg, ca 20 minutter. Smak til med salt, cayennepepper og vanlig pepper. Skjær chili og rødløk i skiver og riv ost. Ta bunnen ut av ovnen, legg på saus ( du vil få saus til overs som du kan fryse ned), legg på ost, squash, rødløk og chili. Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek ca i ytterligere 15 min. Ta pizzaen ut av ovnen og topp med ruccola og ristede pinjekjerner.
Leave a Reply