Det er så raskt å lage pai av butterdeig. Så når du har tenkt å kose deg litt ekstra, så lag deg en digg butterdeigsterte og topp den med masse deilige, bakte grønnsaker. Denne spiste vi i dag og skal absolutt lages igjen! Ha en fin søndagskveld!
-Lene-
Du trenger:
3 plater butterdeig
2 ss mascarpone
2 ts olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 neve basilikum, finhakket
2 rødløk
250 g gresskar (med skall og kjerne)
1 brokkoli
olivenolje
salt og pepper
fersk basilikum
Slik gjør du:
La butterdeigplatene tine på kjøkkenbenken. Sett stekeovnen på 225 grader. Skjær bort skall fra gresskaret og skrap ut frøene. Skjær i store biter. Del rødløk i fire og brokkolien i buketter. Legg gresskarbiter og rødløk på en stekeplate kledd med bakepapir. Ringle over med olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett inn i ovnen. Etter ca 20 minutter, legger du brokkolien sammen med de andre grønnsakene (Pass på at grønnsakene ikke ligger oppå hverandre). Ringle litt olivenolje over brokkolien og dryss over litt salt og pepper. Grønnsakene stekes videre i ca 10 minutter. Mens grønnsakene er i ovnen: lag en deig av butterdeigplatene, kjevle ut til en tynn sirkel, ca 32 cm i diameter. Legg den på et bakepapirkledd stekebrett. Rull inn en liten kant rundt hele deigen. Finhakk hvitløk. Bland mascarpone, hvitløk, olje, finhakket basilikum, salt og pepper. Smør blandingen ut over tertedeigen.
Ta grønnsakene ut av ovnen og senk temperaturen til 200 grader. Stek tertedeigen i ovnen i ca 15 minutter til terten er gyllen og ta den ut av ovnen. Legg grønnsakene på den stekte tertedeigen. Ha over litt fersk basilikum og server.
Leave a Reply