Denne ligner på oppskriften på terte med karamelliserte pærer, rødløk og chevre som vi har liggende ute- bare at denne er enda enklere. Her lager du ikke en paideig selv, men bruker butterdeigsplater. Fryktelig enkelt- og fryktelig godt! Her er det ingen elting, hviling og kjevling av deig- butterdeigplatene skal bare tine på benken- også vips er de klare til bruk. Disse er perfekte dersom du skal servere småretter til en større lunsj, eller server tertene med en deilig grønn salat.
-Linda-
Du trenger (til 3 små terter)
3 butterdeigsplater
Fetaostkrem:
100 g fetaost + litt ekstra fetaost til å toppe tertene med
5o g Philadelphia ost
Topping:
1 stor rødløk, i skiver
2 pærer, i skiver
20 g smør
1 ss sukker
1 ss balsamicoedikk
flaksalt
frisk timian
egg til pensling
Slik gjør du:
La butterdeigplatene tine på kjøkkenbenken. Lag fetaostkremen ved å piske fetaost og Philadelphia ost til en glatt krem. Skjær rødløk og pærer i tynne skiver. Smelt smør i en stekepanne, tilsett balsamicoeddik, sukker, pærer og rødløk og stek til væsken er borte og rødløken og pærene er karamellisert. Rør forsiktig. (Dersom du bruker godt modne pærer, tilsetter du pærene på slutten av steketiden)
Sett ovnen på 200 grader. Bruk en skarp kniv og lag en kant på ca 0,5 cm rundt hver av butterdeigsplatene. Pensle rundt kanten med egg. Smør et lag med fetaostkrem på butterdeigplatene. Stek i ca 10 minutter på 200 grader. Ta ut av ovnen. Topp tertene med karamellisert løk og pærer. Smuldre over litt fetaost og dryss over litt flaksalt. Sett tertene inn igjen i stekeovnen, og stek videre i 5-10 minutter til tertene er sprø og gylne.
Topp med frisk timian.
Leave a Reply