Jeg skal ærlig innrømme at vi stort sett alltid kjøper tortilla lefser. Det blir liksom bare slik.. men hver gang vi lager selv tenker jeg bare at “heretter skal vi aldri mer kjøpe”. Hjemmelagde er jo så mye bedre. Når det er sagt.. dersom du ikke har lyst å lage selv- ja da kjøper du bare i butikken. Oppskriften jeg brukte på tortillalefser er Eyvind Hellstrøm sine- og oppskriften finner du på TV 3 sine sider-http://mat.tv3.no/oppskrifter/hellstrom-rydder-opp-hjemme/eyvinds-tortillas eller under her. Dette er skikkelig kosemat!!
-Linda-
Du trenger ( 4 porsjoner)
12 tortillalefser- enten hjemmelagde eller kjøpt
6,5 dl mel
2,5 dl vann
2 ss smør, romtemperert
3/4 ts salt
couscous:
2,5 dl couscous
2,5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts currypulver
1 boks svarte bønner
1/2 rød chili, finhakket (kan sløyfes)
3 stilker vårløk
1 neve frisk koriander
olivenolje
salt og pepper
Mango chutney dressing:
1 beger gresk yoghurt, naturell
1 glass mangochutney
mango
avokado
hodekål
rødløk
lime
agurk
Slik gjør du:
Lag deigen til tortillas ved å kna alle ingrediensene sammen til en smidig deig. Smøret skal være romtemperert. Del deigen i 12 boller og la de hvile. I mens lager du couscous. Kok opp vann med grønnsaksbuljong. Ha i curry og rør inn couscous. Ha bønnene og finhakket chili i kjelen sammen med couscous og la alt stå å trekke etter anvisning på pakken. Når couscousen er ferdig har du i hakket vårløk og koriander og ringler over med olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Lag dressingen ved å blande yoghurt og ønsket mengde mangochutney.
Skjær opp mango, agurk, kål, rødløk og avokado i strimler. Del lime i båter.
Bak ut tortillaene med en kjevle til de er ca. 12 cm i diameter. Jo tynnere jo bedre, når du ser hånden igjennom er de perfekte. Stek tortillaene til de er gylne i en tørr stekepanne på middels varme.Trykk de litt ned under stekingen for å unngå bobler. De kan oppleves som litt stive når de akkurat er ferdigstekt, men blir mykere når de har fått hvilt litt. Server de med couscous og oppskåret mango, avokado, kål, rødløk, agurk og litt presset lime.
Live Kolstad Haanshus says
Prøvde hjemmelagde tortillalefser og det var myyyye bedre ja! Kjempegod og smakfull rett, denne skal vi lage ofte
Lene Engelstad says
Enig- hjemmelagde lefser er bare kjempe godt! Kjempe bra at dere likte retten! 🙂
Gyri Nævdal says
supersuksess for andre gang 🙂 Saras favoritt… Slåsskamp om rester dagen derpå 🙂 må ansees som en hit!
Lene Engelstad says
Så utrolig gøy å høre!
Lene Engelstad says
Haha så bra 🙂
Tiril says
Tror dere man lett kan bytte ut smør med olje?
Lene Engelstad says
Jeg vil tro det skal gå fint!