-ANNONSE KAREN BLIXEN JUL – ROSENDAHL-
Det nærmer seg jul, og det er kanskje denne perioden før selve julehøytiden jeg setter aller mest pris på. Full av kos og hygge, forventing og forberedelser. Det er så stas når man kan finne frem esken med julepynt som ligger i kjelleren og jeg blir like fortryllet hver gang jeg åpner den. Julepynt er så vakkert! Jeg har forresten så sterke minner til dette fra barndommen også. Jeg hadde mine favoritter som jeg ønsket å henge på treet ( før søstrene mine rakk å gjøre det). Det var små trompeter i knall grønn og knall rød og det var to kongler, i glitrete rosa og grønn. I tillegg hadde vi søstrene en engel hver som alltid fikk plass på treet helt til slutt. Å for noen fine minner!
Selv har jeg valgt å pynte treet vårt i gull og hvitt. Og jeg ble helt forelsket i julepynten fra Karen Blixens jul, designet av smykkedesigner Zarah Voigt for Rosendahl. Her finner du nydelige varianter, som både kan henge på treet, men også brukes som dekorasjon på julebordet; stjerneoppheng, hjerteoppheng, rombeoppheng og kremmerhusoppheng. De finnes både i forgylt og forsølvet. Hjertet finnes i to størrelser, og den største kan henges i vinduet eller på døren med greiner og blomster. Det er også en nydelig toppstjerne.
Se mer informasjon og bilder her: http://www.rosendahl-design.no/karen-blixens-jul/zarah-voight

Karen Blixen jul

Karen Blixen jul

Karen Blixen jul

Karen Blixen jul

Karen Blixen jul
Så disse skal altså få plass på mitt tre i år..og sikkert neste år, og året etter der.. For det er jo sånn det skal være med julepynt … de skal bestå år etter år, med kanskje noen nye varianter inni mellom.
Og for å komme i skikkelige julestemning skal du her få oppskrift på deilig gløgg:
Gløgg ( til 4 personer):
3.5 dl solbærsirup
5.5 dl vann
2 dl eplejuice
saften av 1 appelsin
1 ss honning
2 kanelstenger
5 nellikspiker
3 stjerneanis
4 skiver ingefær
3 skiver sitron
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp. La det stå å trekke i minst en 1/2 time. Serveres varm.
Leave a Reply