Denne gryta smaker kjempe godt og er dessuten veldig enkel å lage. Hvis du vil ha en sterkere variant tilsetter du mer chilipulver. Det er stor forskjell på ulike typer chilipulver og det er derfor viktig å smake til maten underveis. Denne retten kan gjerne serveres med nanbrød og raita.
Du trenger : ( til 2 personer )
solsikkeolje til steking
1 liten blomkål
400 g gulrot
1 gul løk
3 fedd hvitløk
10 g fersk ingefær
2 ss tomatpure
1 ts garam masala
1 – 1 1⁄2 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts malt muskatnøtt
2 ts paprikapulver
1 boks hermetiserte tomater ( 400 g)
2 dl kremfløte
en klype sukker
saft av 1⁄2 – 1 lime
salt
fersk koriander
Slik gjør du:
1. Skjær gulrot og blomkål i middels store biter. Kok de i lettsaltet vann i en kjele i ca 5- 6 minutter. Grønnsakene skal begynne å bli møre, men fortsatt ha god tyggemotstand når de er ferdigkokte.
2. Skjær løken i biter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, tomatpure og alle krydderne til en fin masse ved hjelp av en stavmikser / foodprocessor.
3. Varm solsikkeolje i en dyp stekepanne/ wokpanne. Tilsett kryddermassen og stek et par minutter. Tilsett fløte, hermetiserte tomater og en klype sukker og la sausen småputre under lokk i ca 20 minutter. Smak til med limesaft og salt.
4. Når det er ca 5 minutter igjen av sausens koketid tilsetter du gulrøtter og blomkål og lar gryta småkoke videre. Smak på grønnsakene, det viktigste er at de er møre, men fortsatt har fin tyggemotstand når retten er ferdig.
5. Topp gryten med fersk koriander rett før servering. Server med nanbrød og raita.
Leave a Reply