Dette er en enkel rett, proppfull av masse deilige rotgrønnsaker. Med andre ord en perfekt hverdagsgryte nå på vinteren. Bruk de grønnsakene du har i kjøleskapet så får du tatt en liten opprydding.
personer: 4
tid:1t 15 min
Du trenger:
350 gulrot
200 g kålrot
250 g pastinakk
280 g potet
100 g persillerot
5 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
1.5 ss tørket oregano
1 gul løk
2 ss tomatpure
1 boks hermetiserte tomater
5 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning
1 ss kremet balsamico
1 klype sukker
50 g spinat
salt, pepper
fersk persille
Slik gjør du:
1.Sett ovnen på 180 grader. Skrell og skjær grønnsakene (gulrot, kålrot, pastinakk, potet og persillerot) i biter ( ca 1 cm tykke.) Skrell hvitløksbåtene.
2.Legg grønnsakene over i en ildfast form,sammen med hvitløken og renn over olivenolje ( 4 ss). Dryss over tørket oregano, et par klyper salt og pepper. Bland godt sammen. Bak i ovnen til grønnsakene er møre, men fortsatt har tyggemotstand, ca 45 minutter. Vend litt på grønnsakene underveis.
3. Mens rotgrønnskaene er i ovnen: Grovhakk løk. Varm litt olje i en stor kjele/jerngryte. Stek løken til den er myk og blank. Tilsett tomatpure og stek et minutt til. Tilsett så hermetiserte tomater, vann, grønnsaksbuljongterning, kremet balsamico og sukker og kok uten lokk i 15-20 minutter. Smak til om du trenger mer salt og / eller pepper.
4. Grovhakk spinaten.
5.Når rotgrønnsakene er ferdig putter du spinaten i gryta ( mens den står på middels varme) og koker ca et minutt før du tar kjelen av plata og tilsetter rotgrønnsaker ( inkludert hvitløkene). Serveres med litt finhakket persille og potetstappe om ønskelig.
Leave a Reply