Jeg elsker å spise spicy mat når det er varmt ute.. og her kommer oppskrift på en digg vegetarpizza med hvit saus og chiliolje. Og ikke vær redd for å putte reddik på pizzaen! Det gir en super deilig crunch!
Du trenger ( til 2 pizzaer):
Pizzabunn:
400 g mel
2 ts gjær
litt salt
2, 5 dl vann, lunkent
2 ss olivenolje
Topping:
2 fedd hvitløk
2 dl creme fraishe
200 g potet
4 reddiker
1 stor sjalottløk
200 g ost
1 rød chili
1 dl olivenolje
fersk basilikum
salt, pepper
Slik gjør du:
1. Lag pizzadeig; bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse, cirka 1 time.
2. Forvarm ovnen til høyest antall grader.
3. Finhakk hvitløk. Lag så sausen ved å blande creme fraishe og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
4. Skjær potet i tynne skiver og stek skivene til de får en gylden overflate. Bruk gjerne en grillstekpanne. Skjær reddik og sjalottløk i tynne skiver. Riv ost.
5. Kjevle ut to pizzabunner. Smør på et lag hvit saus på bunnene. ( Du vil få saus til overs som du kan ha på toppen av pizzaene når de er ferdig stekt. ) Legg først på revet ost, så potet, reddik og sjalottløk.
6. Stek pizzaene til de er gyldene og sprø, cirka 10 minutter. Når pizzaene steker finhakker du chili. Varm olivenolje og chili i en stekepanne på middels varme et par minutter. Topp pizzaene med ønsket mengde chiliolje, hvit saus og fersk basilikum.
Hilde says
Denne er så innmari god! Nå bruker jeg ostehøvel-tynne skiver av squash istedenfor reddik og potet, men NAM. Takk for inspirasjon!
Lene Engelstad says
Tusen takk for veldig hyggelig kommentar!:)